Rintapigmentointi

RINTAPIGMENTOINTI eli mamillapigmentointi

Mamillatatuointi on tärkeä osa modernia rintarekonstruktiota. Se viimeistelee uusiorakennetun rinnan niin, että sen ulkonäkö on luonnollinen.

Tämä hoidollinen pigmentointi käsittää nännin ja nännipihan pigmentoinnin eli värjäyksen. Useimmiten asiakkaat ovat rintasyöpäpotilaita, joille on rakennettu ns. uusiorinta.
Pigmentoinnilla viimeistellään rinta antaen sille takaisin sen luonnolliset ominaispiirteet. Tavoitteena on tasapainottaa asiakkaan ulkoista kokonaiskuvaa.

Rintapigmentointi tehdään pintapuudutuksessa sen jälkeen, kun kaikki viimeisteltävät korjaustoimenpiteet on tehty ja arvet parantuneet. Sytostaattihoidon marginaali pigmentointiin on n. ½-vuotta.

Värit ja värjäyksen laajuus suunnitellaan yhdessä potilaan kanssa, jonka jälkeen väri siirretään manuaalisesti ihon alle.
Pigmentoinnin jälkeen iho punoittaa ja siinä voi ilmetä pientä turvotustakin, mutta muutaman päivän kuluessa iho tasaantuu ja tulos on nähtävissä.

Toinen käsittelykerta on väripysyvyyden aikaansaamiseksi 4 – 6 viikkoa ensimmäisestä käsittelystä. Ihon uusiutumisen myötä väri haalistuu ja uusi käsittely on suositeltavaa 2 – 5 vuoden kuluttua. Värin haalistuminen on yksilöllistä ja siksi tarkkaa aikaväliä uusimiseen on mahdotonta sanoa.

Hoito-ohjeet:

– yksi vuorokausi kastelematta
– saunaan vasta kun iho on ehjä ja kuiva
– pigmentoidun alueen rasvaus Bepanthen-voiteella

Rintapigmentointia ei suositella jos:

– potilas käyttää antikoagulantteja ( lääkeaineita, jotka hidastavat veren hyytymiseen johtavia kemiallisia reaktioita )
– potilas saa immunosupressiohoitoa ( hoitoa immunologisten reaktioiden hillitsemiseen )
– hän on raskaana

Yhteystiedot

puh. 050 5169 232
teija@kengurumimmit.fi
Satamakatu 9, 33200 Tampere

Ota yhteyttä